Mer intressanta möten med OBS och Zoom

Önskar du ibland att du kunde få dina onlinemöten lite mer intressanta? Lite mer dynamiska? Att kunna byta ut bakgrunden till en solnedgång eller en bro i all ära, men det lyfter inte riktigt ditt framträdande. Tänk om det fanns något enkelt sätt att skapa det där “lilla extra” utan att äga en hel produktionsstudio? Det finns det. Med gratisprogramvaran OBS kan du få dina Zoom-möten mer levande.

OBS är en open source-mjukvara för live streaming, den finns för Mac, Windows och Linux. Det har en hel del intressanta funktioner som att lägga in logos, byta mellan olika kameror och bildskärmar, green screen, färgkorrigering etc.

Det fina är att du kan använda utsignalen från OBS som kamera i Zoom. Så allt fancy som du gör i OBS kan du även visa för de du pratar med på Zoom (eller Microsoft Teams eller vad du nu använder för mötesapplikation.)

Jag kommer att lägga till fler filmer som visar praktiska saker du kan göra för att få dina onlinemöten mer dynamiska och intressanta. Det är min förhoppning att du kommer att bli inspirerad att prova själv.

Men är det inte svårt?! Nej, om du kan använda Zoom så kommer du att kunna använda OBS.

Filmen som du ser nu skapade jag efter att ha lekt med OBS cirka en timme med den utrustning jag har hemma, så inga extra lampor, kameror, green screens. Det enda jag har köpt är en app som gör min iPhone till en webkamera, https://www.elgato.com/en/epoccam. Den kostar 99 sek.

Jag har dock fått lite blodat tand så jag kommer att utöka min utrustning så sakteliga för att se hur jag kan förbättra mina egna möten.

Hör gärna av dig så delar jag med mig av mina erfarenheter av OBS och Zoom.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa online-upplevelsen. Genom att godkänna accepterar du användningen av cookies i enlighet med vår cookie policy.

Privacy Settings saved!
Din integritet

När du besöker en sajt kan den spara information om dig och din webbläsare i en sk. cookie. Bestäm hur denna sajt får använda cookies.

Dessa cookies krävs för att sajten ska fungera och kan inte stängas av.

För att denna sajt ska fungera måste dessa cookies användas.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Vi använder Google Analytics för att få besöksstatistik och se hur sajten används.
  • _ga
  • _gid

Google Tag Manager används för att ge sajten nödvändig funktionalitet.

Decline all Services
Accept all Services